BURO

NIEUWSBURO - een sterk verhaal

Sterk is een interieur- en productontwerp buro opgericht in 2004 door Rogier Sterk.

We ontwerpen interieurs van ziekenhuizen en scholen tot kleine restaurants, winkels en foodconcepten. We laten ons inspireren door de ambities van de opdrachtgever en leveren een wezenlijke bijdrage aan de beleving en het welbehagen van de bezoeker. Patienten verlaten een ziekenhuis eerder en met een beter gevoel wanneer er aandacht besteed wordt aan het interieur. Leerlingen gaan met plezier en meer resultaat naar een school waarbij het interieur inspeelt op de behoefte van de leerling. Winkels verkopen beter wanneer ze de bezoeker entertainen en niet alleen producten voorschotelen. Kortom, het ontwerpen van een interieur begint met onderzoeken, analyseren, het zoeken naar verbanden en het ontwikkelen van een uniek eigen concept. Klanten zijn onder andere SNS reaal, ROC van Amsterdam, Gemeenten, Rijnstate Arnhem, ATAG Nederland.

Achtergrond
Al vroeg in zijn jeugd knutselde Rogier er lustig op los. Nog voor zijn achtste verjaardag kon hij vanuit bed via een met lego gemaakt systeem de gordijnen van zijn slaapkamer automatisch openen en sluiten. Tijdens de middelbare school werd dyslexie geconstateerd. Lezen en schrijven waren als gevolg daarvan niet de favoriete vakken, maar er gebeurde ook iets bijzonders. Steevast werden tentamens met open vragen op een andere manier geïntepreteerd dan door de docent werd bedoeld. De antwoorden waren juist, maar niet de juiste, dit tot wanhoop van enkele docenten. Daarmee werd in één klap een talent duidelijk; de gave om op een bijzondere manier naar een vraagstuk te kijken.

In 1998 studeerde Rogier cum laude af aan de Haagse Hogeschool, afdeling Industrieel Product Ontwerpen. Daarna volgde hij de studie Product Design aan Artez Arnhem om in 2000 met een opzienbare expositie af te studeren. De concepten van het afstuderen zijn via de internationale pers de hele wereld rond gegaan en hebben onder andere geleid tot een uitnodiging voor een expositie in het Cooper Hewitt Design Museum in NY en aanvragen van befaamde (interieur)-architectenbureaus van over de hele wereld.

Inmiddels werkt Rogier Sterk met een team van ontwerp-professionals aan uiteenlopende interieur- en productontwerp opdrachten.

Contact gegevens

Rogier Sterk
St Peterlaan 115
6821 HG Arnhem
t 06 27483351
e info(at)rogiersterk.nl

Werkwijze

Sterk heeft als doel een wezenlijke bijdrage te leveren aan de beleving en het welbehagen van de bezoeker. We scherpen ons aan de ambities van de opdrachtgever. Om tot een goed ontwerp te komen, luisteren we allereerst heel goed naar de behoefte van de opdrachtgever. Alleen al door het stellen van de juiste vragen krijgen we, vaak ook in de ogen van de opdrachtgever, de vraag scherp. Vervolgens vertalen we de vraag naar een helder en uniek concept. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever werken we vervolgens het unieke concept uit tot een compleet interieur of product.

Klik hier voor een digitaal portfolio.

Wat maakt ons uniek

We zijn een compact en flexibel ontwerpbureau met een groot netwerk van freelancers uit verschillende diciplines. We stellen alles in het werk voor de belangen van de opdrachtgever en zijn klant, maar zijn tegelijkertijd eigenwijs en uitdagend. Bovenal; we overtreffen uw verwachting!

Wat doen we nog meer

Naast het ontwerpen van interieurs bedenken we onder andere concepten die te maken hebben met het beleven van eten. Kijk voor meer info op de bakbar